993846594009608

Christian Wijnants

Een voorliefde voor breigoed

Christian Wijnants (1977) is een Belgische mode ontwerper met een voorliefde voor breigoed. Hij groeide op in Brussel en studeerde er Latijn en wiskunde. Hij deed ervaring op bij Dries van Noten en Angelo Tarlazzi en begon in 2003 een eigen dameslijn. In 2005 won hij de Swiss Textiles Award en werd hij docent tricot aan de Modeacademie van Antwerpen waar hij tot 2011 zijn liefde voor breisels doorgaf aan de studenten. 

Christian Wijnants wist me van bij het prille begin te overtuigen van zijn prachtig breiwerk, zijn handelsmerk. Hij is eveneens meester in prints en combineert ze tot vloeiende silhouetten.
Marleen Smits
Eigenares

Kostbare en uiterst bruikbare stoffen.

Als een bekwaam kleurspecialist combineert hij een schilderachtig palet en rijke, gelaagde afbeeldingen om innovatief breigoed en prachtig unieke prints te creëren. Kostbare stoffen en nuttige, uiterst bruikbare stoffen zitten naast elkaar, terwijl verhoogde silhouetten zorgen voor een moeiteloos stoere afwerking.

Zijn visie, mooie kleren ontwerpen waar vrouwen zich goed in voelen. 

Escapisme als inspiratie.

Christian gelooft in het escapisme en ziet het lege museum (KMSKA) waar we zelf onze kunst in moeten inbeelden als metafoor voor de tijd waarin we nu leven. ‘We moeten blijven dromen en reizen door onze gedachtes. En teruggrijpen naar de simpelheid, praat met elkaar en fiets een rondje door de beurt. Ons geluk hoeven we niet aan de andere kant van de wereld te vinden.’

Christian Wijnants kopen?

Bij Smits Studio vind je de nieuwe collectie, zowel in de winkel als op de webshop. Bekijk ons aanbod online.
Niet zeker hoe je deze prachtige stukken moet combineren? Geen probleem! Je bent altijd welkom in onze winkel voor een persoonlijke styling. Aarzel niet en contacteer ons voor een afspraak.

Stay In Touch.