993846594009608

Faliero Sarti

Duurzaamheid bij Faliero Sarti

Herinterpreteerde, verlichte, gedeconstrueerde stoffen, gekleurd met opnieuw uitgevonden patronen en volumes op nobele stoffen zoals linnen, zijde, kasjmier. Zo ongrijpbaar als de lucht die we inademen, zo warm als het licht dat onze dagen schijnt, als een paar vleugels om mee te vliegen.
Evocaties die vandaag meer dan ooit tot uiting komen in de aandacht voor duurzaamheid in elke productiefase, in de natuurlijke zero-impact behandelingen, in de traceerbaarheid van het hele proces.

Voor Monica Sarti is een sjaal, een foulard, geen accessoire meer, het is een intiem object dat de nek omhult als een omhelzing en een gevoel van comfortabele sensualiteit teruggeeft.

Het ontstaan van Faliero Sarti

Centraal in de scène staat het eclecticisme, de gevoeligheid van Monica Sarti, erfgenaam van een fortuin aan onderzoek en creativiteit: het stoffenfabrikant dat haar grootvader Faliero Sarti na de Tweede Wereldoorlog oprichtte en dat al snel een fundamenteel referentiepunt werd voor “Made in Italy”

Inspiratie

De creaties van Faliero Sarti lijken zich te laten leiden door de visie van een van de personages van the Tempest in Shakespeare ; We zijn dingen waren dromen van gemaakt worden. 

Bij Smits Studio vind je de nieuwe collectie, zowel in de winkel als op de webshop. Bekijk ons Faliero Sarti aanbod online.
Niet zeker hoe je deze prachtige stukken moet combineren? Geen probleem! Je bent altijd welkom in onze winkel voor een persoonlijke styling. Aarzel niet en contacteer ons voor een afspraak.

Stay In Touch.